Εγκρίθηκε και φέτος το κόστος προστασίας ιδιοκτησιών για το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου

Κατά τη συνέλευση του Δημοτικού Συμβουλίου που προέκυψε, ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αποτέλεσε η τελική έκβαση του πασχαλινού εθίμου του ρουκετοπόλεμου, λαμβάνοντας υπόψη την συνάντηση που είχαν πραγματοποιήσει οι Βρονταδούσιοι με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουρνιά, καθώς και την μετάβασή τους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να εκφράσουν το αίτημά τους σχετικά με την προστασία των ιδιόκτητων περιουσιών τους από τα πυρά που χρησιμοποιούνται για την τέλεση του εθίμου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αποφασίστηκε η έγκριση της δαπάνης κόστους 11.900 ευρώ με σκοπό να προστατευτούν τα οικήματα του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί και φέτος το έθιμο του ρουκετοπόλεμου. Στην έγκριση της δαπάνης συμμετείχε ομόφωνα η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, ενώ παράλληλα ο κ. Σκούφαλος της παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης, ζήτησε την άμεση αποξήλωση των συρματοπλεγμάτων που θα αξιοποιηθούν για την προστασία των οικημάτων, αμέσως μετά το πέρας του ρουκετοπόλεμου, καθώς και την όποια αποκατάσταση ζημιών εφόσον προκύψει.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.